Kavurma Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı et
1 soğan
Karabiber
Tuz
Kekik
Reyhan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 soğan
Karabiber
Tuz
Kekik
Reyhan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
İnce ince doğradığımız soğanı tencerede erittiğimiz tereyağ ile kavuralım.
Yıkadığımız etleri,sıvıyağla birlikte soğanlara ilave edelim.
Hızlı ateşte etler suyunu salıp ,tekrar çekene kadar karıştırarak kavuralım.
Yarı pişen etleri kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
Yumuşayan etlere karabiber,tuz,kekik,reyhan ilave ederek lezzetlendirelim.
Pişen kavurmayı kızarmış patates ve salatayla ikram edelim.
Afiyet olsun
offf bizim evde saniyede bitecek bir lezzet ellerine sağlık
YanıtlaSilpateteslede sunum harika olmuş canım.yanındada çay.değme keyfe.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilççoookkk ggüüüzeellll görünüyor elerine sağlık
YanıtlaSiltabağı alayım ben
kavurmaaaa bayılırım...
YanıtlaSilçoook severim...
ben cesetçiyim etli yemeklere bayılırım...
ellerine sağlık...
sevgiler...
Kavurma kadar patatesi de çok güzel göründü gözüme ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSil