Limonlu Haşhaşlı Kek Malzemeleri
5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
2 kabartma tozu
2 vanilya
1 fincan haşhaş tohumu
1 fiske tuz
Un
Yumurtalar ve şeker cam kaseye alınır.
Beş dakika mikserle çırpılır.
Sıvıyağ,limonsuyu,limon kabuğu
rendesi,haşhaş tohumu,vanilya,kabartıcı,tuz,su ve biraz un eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Sonra kekin kıvamı boza gibi olana kadar un eklenir.
Kek kalıbını önce yağlayalım sonrada heryerine gelicek şekilde unla mantolayalım.
Kek harcını kalıba boşaltalım.
Yarım saat 100 derecede sonra fırının ısısını 160 dereceye yükselterek kızarana kadar pişirelim.
Mis kokulu limonlu haşhaşlı kekimiz servise hazır.
Afiyet Olsun
mmmm...
YanıtlaSilnefisss...
aldım bu dilimi;=)
ellerine sağlık canımm..
cici pazarlar..
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilCANIM BEN GELDİM...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK HARİKA
:)
ımm enfes görünüyor..
YanıtlaSillimonun kokusu bu saatte beni buraya cekti canim,ellerine saglik.Nefis olmus
YanıtlaSiloooow bu nasıl güzel bi kek...
YanıtlaSilkesilmiş dilimi alabilirmiyim..
ellerine sağlık..
mis gibi limon kokulu bayılır canım.çokta güzel kabarmış.harika örünyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilElinize sağlık harika kabarmış lezzetli bir kek sevgiler...
YanıtlaSilÇok ama çok nefis göründü gözüme.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilMis gibi limon kokusu ve haşhaş.
YanıtlaSilÇoook güzel ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
Nefis bir kek olmuş ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSil