Büzme Tatlısı Malzemeleri
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 fiske tuz
Un
1/2 kilo ceviz(araları için)
Şerbet için
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon(şerbet kaynayınca içine atılır)
Üzeri için
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Açmak için
Nişasta
Hazırlanışı
Malzemelerle hamur elde edelim.
Hamuru yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen
hamurdan cevizden büyük 25 tane beze elde edelim.
Beşer
beşer aralarını nişastaladığımız bezeleri tatlı tabağı ebatında açalım.
Üst
üste gelecek şekilde koyarak merdane ile beş mezeyi açarak büyütelim.
Sonra tek tek hamurları birbirinden ayıralım.
Çok
kolay şekilde ayrılacaktır.
Tek yufkalara bol ceviz serperek oklava ile
rolu yapıp hafif şekilde büzerek fırıntepsisine alalım.
Bu işlem hamur
bitene kadar uygulanır.
Üzerine
erittiğimiz tereyağve sıvıyağ karışımını dökerek 175 derecede kızarana
kadar pişirelim.
Dört bardak şeker,üç bardak su ile hazırladığımız
şerbeti ılnınca soğuyan büzme tatlımızın üzerine dökelim.
Tatlımız misafirlerimiz için hazırdır.
Tatlımız misafirlerimiz için hazırdır.
Afiyet Olsun
Ellerinize sağlık,süper olmuş..bizim buranın sarı burması,sizin büzme tatlınız.hayırlı bayramlar..
YanıtlaSilEllerine sağlık.Sevdiklerinle mutlu bir bayram geçirmen dileğiyle.Sevgiler.
YanıtlaSilallahım agzımın suyu aktı =) ellerine saglı çok güzel gözüküyor =)
YanıtlaSil