Osmanlı Hurması Malzemeleri
1 çay bardağı sıvıyağ150 gr tereyağ
3 su bardağı un
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1yumurta
Aldığı kadar un
Şerbet
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Üç su bardağı un oda sıcaklığındaki
tereyağ ve sıvıyağ ile iyice yoğurulur.
Bu işlem bitince limon
suyu, sirke, kabartma tozu, yumurta konup iyice yoğurulur.
Hamura un ilave edilerek kurabiye hamuru gibi hamur elde edilir.
Hamurdan, cevizden büyük parçalar alınıp rendenin üstünde
bastırıp sonra rulo haline getirilir.
Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın
fırında kızarıncaya kadar pişirilir(biraz fazladan fırında tutulursa kavrulmuş tadı oluyor tavsiye ederim)
Şerbeti hazırlayıp ılıtalım.
Osmanlı hurmamız fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet
dökülürek şerbetini çekmesi beklenir.
Şerbeti çeken tatlımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun.
oo,nefis görünüyor.ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerine saglik canim
YanıtlaSilbloğumda ''SANAL İFTAR''yapıyorum bu özel davetimde sizide görmekten gurur duyar postlarınızı merak ile bekliyoruz çörekotum.blogspot.çok severim bu tatlıyı yaa
YanıtlaSilHemen denemeliyim. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler
YanıtlaSilnasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSil