Vişneli Etimek Tatlısı

Vişneli Etimek Tatlısı Malzemeleri
1 kilo vişne
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti İçin
1.5 su bardağı şeker
3 su bardağı vişne suyu
Muhallebisi İçin
1 kilo süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket şanti
Vişneli Sosu İçin
2 su bardağı vişne suyu
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Vişne taneleri
Hazırlanışı
Önce vişneleri yıkayıp bir tencereye alalım.birkilo su eklediğimiz vişneleri rengi çıkana kadar kaynatalım.
Kaynayan vişnenin suyunu süzelim soğutalım.
Bir buçuk su bardağı şeker,üç su bardağı vişne suyunu kaynatıp, hafif bir şerbet elde edelim .
Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine sıcak şerbeti dökelim.
Tencerede soğuk süt,un şekeri çırpalım.
Kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
Soğuması için arasıra mikserle çırpalım.
Soğuyan muhallebinin içine şantiyi ilave edip mikserle beş dakika çırpalım.
Etimeklerin üzerine muhallebiyi dökelim
 Taneleri sosla pişrip döktüm ama düzgün olmadı.
Muhallebinin üzeri tutulunca vişne tanelerini  aralıklarda dizilirse ve sos sonra dökülürse daha düzgün görüntü elde ederiz..
Sıra geldi vişneli sosa.
Vişne suyu,şeker,nişasta çırpılır ve kısık ateşte pişirilir.
Pişen sosun sıcağı çıkınca muhallebinin üzerine dökülür.
Soğuyan vişneli etimek tatlısı servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. Istah acici görünüyor, cok güzel.

    YanıtlaSil
  2. Tatlı nefis görünüyor canım, renkler muhteşem. Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. VİŞNEYİ DE VİŞNELİ HER LEZZETE DE BAYILIRIM,ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..

    YanıtlaSil
  4. Vişneli olması çok hoş..mayhoş mayhoş nasıl güzel olur..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder