Elmalı Turta Malzemeleri
250 gr margarin veya tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Un
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzeme
3 elma
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
3 elma
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Üç elma rendelenip şekerle pişirilir.
Bir tatlı kaşığı tarçın ve kavrulmuş iri dövülmüş ceviz içi elmalı harca katılır.
Elmalı iç soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığında margarin pudra şekeri ile yoğurulur.
Yumurta,sıvıyağ,süt,kabartıcı ve unla hamur elde edilir.
Hamur iki parçaya bölünür.
Alt tabanı için olan hamur parçası biraz büyük tutulur.
Büyük olan parça yağlıdığımız tepsiye el yardımıyla yarım parmak kalınlığında yaydırılır.
Elmalı içi üzerine eşit şekilde döşenir.
Kalan hamur parçası alt taban işlemini uygulayana kadar biraz buzdolabında bekletilir.
Son
olarak buzdolabında bekleyen parçadan ince uzun rulo şeritler yapılarak tartın üzerine yerleştirilir.
170 derecede pişirilir.
Ilınan elmalı turtanın üstüne pudra şekeri serperek servise sunulur.
Afiyet Olsun
nefis olmuş turta ellerinize sağlık sunum harika
YanıtlaSilsevgiler:)
Elma zamanı başladı,gelsin elmalı tarifler..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMUTLU ,HUZURLU BAYRAM GEÇİRMEK DİLEKLERİMLE
YanıtlaSilellerine saqğlık enfes görünüyor sevgiler
YanıtlaSilÇok severim hem meyveli hem hafif bir tatlı ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
YanıtlaSilHilal hanımcım elma denince akan sular durur ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilof of lezzet fışkırıyor...Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTurtaya bayiliyorum bu tarifi mutlaka deneyecegim
YanıtlaSil