Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Malzemeleri
250 gr margarin veya tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzeme
3 elma
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için 
Pudra şekeri
    Hazırlanışı
    Üç elma rendelenip şekerle pişirilir.
     Bir tatlı kaşığı tarçın ve kavrulmuş iri dövülmüş ceviz içi elmalı harca katılır.
    Elmalı iç soğumaya bırakılır.
    Oda sıcaklığında margarin pudra şekeri ile yoğurulur.
    Yumurta,sıvıyağ,süt,kabartıcı ve unla hamur elde edilir.
    Hamur iki parçaya bölünür.
    Alt tabanı için olan hamur parçası biraz büyük tutulur.
    Büyük olan parça yağlıdığımız tepsiye el yardımıyla yarım parmak kalınlığında yaydırılır.
     Elmalı içi üzerine eşit şekilde döşenir.
    Kalan hamur parçası alt taban işlemini uygulayana kadar biraz buzdolabında bekletilir.
     Son olarak buzdolabında bekleyen parçadan ince uzun rulo şeritler yapılarak tartın üzerine yerleştirilir.
    170 derecede pişirilir.
    Ilınan elmalı turtanın üstüne pudra şekeri serperek servise sunulur. 
    Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. nefis olmuş turta ellerinize sağlık sunum harika
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Elma zamanı başladı,gelsin elmalı tarifler..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. MUTLU ,HUZURLU BAYRAM GEÇİRMEK DİLEKLERİMLE

    YanıtlaSil
  4. ellerine saqğlık enfes görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok severim hem meyveli hem hafif bir tatlı ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Hilal hanımcım elma denince akan sular durur ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. of of lezzet fışkırıyor...Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Turtaya bayiliyorum bu tarifi mutlaka deneyecegim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder