Cıbılık (çıplak dolma)Malzemeleri
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırık buğday(göce)
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Un
Sosu İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Kızdırılmış tereyağ,pulbiber
1 su bardağı kırık buğday(göce)
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Un
Sosu İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Kızdırılmış tereyağ,pulbiber
Hazırlanışı
Kırık buğday,ince bulgur tuzlu tereyağlı suda haşlanır.
Suyunu çeken iç malzeme demlenmeye bırakılır.
Ilıyan harç yoğurulmaya başlanır ve un,tuz,karabiber ilave edilerek kıvamı tutturulur.
Fındıktan az büyük parçalar koparılarak elde oval şekil verilir.
Küçük küçük hazırlanan cıbılık kaynayan suda beş dakika haşlanır.
Ilınan cıbılık servis kaselerine alınıp sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli tereyağ eşliğinde servise sunulur.
Gümüşhaneli komşumuzun ikramı çıplak dolma ismi ilginç, tadı leziz olduğu için paylaşmak istedim.
Afiyet Olsun
Şekerli Cevizli Katlama
Dövülmüş Ceviz
Şeker
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Yazın kışlık yufka yapılırken yufkalar zarf şeklinde katlanarak katlama adını alır.
Katlamalar su ile ıslatılarak sofra bezine sarılır,yumuşaması beklenir.
Teflon tavada az sıvıyağ ile katlamalar her iki tarafı kızartılır.
Kızaran katlamaların arasına şekerli ceviz serperek beş katı tamamlayalım.
İkiye kestiğimiz katlamaları sıcak sıcak servise sunalım.
Bu tarifte Gümüşhaneli komşumuzun lezzet ötesi ikramı.
Afiyet Olsun
İsimleri de çok ilginçmiş,eline sağlık...
YanıtlaSilbloğum yokken dahi hep takipteydimm
YanıtlaSilnefis görünüyor...
bende beklerim
of of off
YanıtlaSilyemede yanında yat...........
Acaipppppppp şahane bir tarif.. Ağzım sulandı...Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil