Et Sote Yemeği Malzemeleri
500 gr kuşbaşı et
2 soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı su
Tuz
Kekik
Karabiber
Patates
Domates
Biber
Hazırlanışı
Derin tavada tereyağ eritilir.
Tavaya etler alınır.
Hızlı ateşte etler suyunu salmaması için kavrulur.
Rengi dönen etlere küp doğranan soğanlar eklenerek kavurma işlemi devam eder.
Soğanlar yumuşayınca yeteri kadar sıvıyağ,su,tuz,karabiber,eklenir kapağı kapatılan tavada suyunu çekene kadar et sote yemeği kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Pişen etin suyunu çektirmek için tavanın kapağı açılır hızlı ateşte çektirilir.(Terciğe kalmış bir işlem.)
Teflon tavada biber,domates az yağda kızartılır
.Patates kızartması ve biber,domates,kekik eşliğinde et sote yemeği servise sunulur.
Afiyet Olsun
Ellerine sağlık Handecim nefis bir görüntü..
YanıtlaSil