İmam Sarığı Pastası Malzemeleri
4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi ılık su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Süslemek İçin
1 paket krem şanti
1.5 cay bardağı süt
1 kase hindistancevizi
Damla çikolata
Marmelat(kızılcık)
Çikolata
Hazırlanışı
Derin cam kasede yumurta ve şeker mikser yardımıyla beş dakika çırpılır.
Diğer malzemeler eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine pandispanya hamuru dökülür.
180 dercede pişen pandispanya soğutulur.
Bu arada şanti sütle çırpılarak hazırlanır.
Çikolata benmari usulü eritilir.
Bir kaseye hindistancevizi konulur.
Bir kaseye su konulur.(çay bardağının ağzını ıslamak için)
Pandispanya dan çay bardağıyla bastırarak yuvarlak parçalar çıkarılır.( her defasında bardak suya batılırsa daha kolay kesim olur. )
Kesilen pastacıklar aralarına kremşanti sürülür ,damla çikolata arasına serpilir iki parça birbirine yapiştırılır ve etrafı şantıyle kaplanır.Üzerine şanti sürülmez..(Bu ölçüden 16 adet imam sarığı pastası çıkıyor.)
Pastacığın etrafı hindistacevizine bulanır.
Boşta kalan üst kısmı isteye bağlı çikolata veya marmelatta süslenerek imam sarığı pastası servise sunulur.
Afiyet Olsun
4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi ılık su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Süslemek İçin
1 paket krem şanti
1.5 cay bardağı süt
1 kase hindistancevizi
Damla çikolata
Marmelat(kızılcık)
Çikolata
Hazırlanışı
Derin cam kasede yumurta ve şeker mikser yardımıyla beş dakika çırpılır.
Diğer malzemeler eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine pandispanya hamuru dökülür.
180 dercede pişen pandispanya soğutulur.
Bu arada şanti sütle çırpılarak hazırlanır.
Çikolata benmari usulü eritilir.
Bir kaseye hindistancevizi konulur.
Bir kaseye su konulur.(çay bardağının ağzını ıslamak için)
Pandispanya dan çay bardağıyla bastırarak yuvarlak parçalar çıkarılır.( her defasında bardak suya batılırsa daha kolay kesim olur. )
Kesilen pastacıklar aralarına kremşanti sürülür ,damla çikolata arasına serpilir iki parça birbirine yapiştırılır ve etrafı şantıyle kaplanır.Üzerine şanti sürülmez..(Bu ölçüden 16 adet imam sarığı pastası çıkıyor.)
Pastacığın etrafı hindistacevizine bulanır.
Boşta kalan üst kısmı isteye bağlı çikolata veya marmelatta süslenerek imam sarığı pastası servise sunulur.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder