Fırında Tavuk But Tarifi
Malzemeler
4 adet kalçalı but
2diş sarımsak
2yemek kaşığı salça
1Adet soğan
Sıvı yağ
1 kase yoğurt
2adet patates
1adet biberKarabiber,kekik,tuz,pulbiber
Hazırlanışı
Harcımızı hazır etmek için rendelenmiş sarımsak ve soğanımızı yoğurtla karıştırıyoruz.Daha sonra sıvıyağ ve baharatlarımızı ekleyip güzelce yediriyoruz.Tavuklarımızı hazırladığımız harca buluyoruz ve borcama diziyoruz.Bu şekilde 2 3 saat marine edersek daha güzel sonuç alabilirsiniz.Dilimlediğimiz patates ve biberide borcama ekleyip sulandırdığımız salçamızı üzerlerine gezdiriyoruz.200 derece de alt üst ısıttığımız fırına atıp kızarana kadar pişiriyoruz.Pilav eşliğinde servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder