Şerbetli Kadayıflı Revani Tatlısı


 


Şerbetli Kadayıflı Revani Tatlısı

Malzemeler

250 gram kadayıf (kavrulmuş 1.5 su bardağı)

3 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ 

1 çay bardağı şeker

1 su bardağı irmik

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı un 

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık

 

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 kalın dilim limon

 

Hazırlanışı

İlk olarak şerbetimizi yapalım.Üçü birlikte ocağa alınarak kaynatıp soğumaya bırakalım.Daha sonra geniş bir tavaya kadayıflarımızı didikleyerek koyalım.Üzerine sıvı yağ gezdirip yüksek ateşte sürekli olarak alttan yukarıya doğru karıştırarak nar gibi kızarana denk kavuralım. Kavrulan kadayıflarımızı soğumaya bırakıyoruz.

Revanisi için; yumurtamızı mikserimizle köpürene kadar çırpıyoruz.Üzerine şekeri ve vanilyayı ekleyip tekrardan çırpmaya devam edelim.Yoğurt,sıvıyağ,irmik,kadayıf ve fındığımızı da ekleyerek yumurtaların köpüğünü söndürmeden dikkatlice hamurumuzu karıştıralım.Son olarak un ve kabartma tozunuda ekleyerek karıştırmaya devam edelim.Oldukça katı bir hamur elde edeceğiz.

Orta boy borcamımızı sıvı yağ ile yağlayıp hamurumuzu içine dökelim.Önceden ısıtılmış fırında alt-üst olarak 175 derecede ortalama 30-45 dk kadar pişirelim.

Piştikten sonra ilk sıcağı çıkan tatlımızın üstüne soğuk şerbetimizi dökelim.Hemen ardından tatlımızı dilimleyelim ki şerbeti güzelce çeksin.Üzerine birşey örtmeden soğumaya bırakabiliriz.

Soğuyup dinlenen tatlımız servise hazırdır.Üzerine isterseniz kremşanti,muallebi yada dondurma ekleyerek servise sunabilirsiniz.Ben kremşanti kullandım.

Afiyet olsun


Yorumlar