26 Haziran 2011 Pazar

Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla

Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Malzemeleri
1 kilo iç bakla
4 çanak enginar
1 çay bardağı zeytinyağ
2 soğan
2 domates
Tuz
2 kesme şeker
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Soğanları ince doğrayıp zeytinyağda kavuralım.Küp doğradığımız domatesleri soğanlara ilave edelim.Tuz,şeker,bakla,parçalanan enginarlar kavrulan içe eklenerek baklalar sararana kadar kavurma işlemi devam eder.2 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakılır.Pişen zeytinyağlı yemeğimizi dereotu ile süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. çok lezzetli bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım ben de çok severim enginarı.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok severim.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...