Osmanlı Tatlısı

Ramazanda misafirlerinize ikram edebileceğiniz güzel bir tatlı tavsiye ederim
Osmanlı Hurması Malzemeleri
1 yumurta
3 su bardağı un
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr tereyağ
Şerbet
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Un tereyağ ve sıvıyağ ile iyicene yoğurulur.Bu işlem bitince limon suyu,sirke,kabartma tozu konup iyice yoğurulur.Hamur cıvık olursa un ilave edilir.Hamurdan, cevizden büyük parçalar alınıp rendenin üstünde bastırıp sonra rulo haline getirilir.Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet dökülür.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. hayırlı Ramazan'lar diliyrum canım
    ellerine sağlık tam saraylara layık bir tatlı olmuş afiyet olsun
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlıkk güzel görünüyor denenecektir en kısa sürede

    sevgilerr

    YanıtlaSil
  3. merhaba canım, tam bana göre bir tatlı ellerine sağlık hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  4. offff nasılda güzel.çok canım çekti ama olmadı canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglik, cok lezzetli görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı ramazanlar,tatlı çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Tarifi alıyorum en kısa zamanda denemek üzere :)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık :))
    güzel bir tarifmiş...
    Hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder