15 Aralık 2011 Perşembe

Tepsi Börek

Tepsi Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
İç Malzemesi
Peynir
5 dal maydanoz
Tuz
kırmızı pulbiber
Hazırlanışı 
Yufkayı tezgaha serelim.Su,yağ karışımından yufkanın her yerine gezdirelim .Fırça yardımıyla yağı yufkaya yaydıralım.Yufkayı ortadan ikiye bölelim.Peynirli harçtan her iki yarıyada eşit miktarda koyalım veiki parçayıda rulo şeklinde sarıp tepsiye ortadan başlayarak kendi etrafında dolaya dolaya tepsiyi dolduralım.Üzerine elimizle yağ sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. VAy vay bu nasil bir görüntü böyle ! çayimin yanina alip kaçiyorum bir kaç tane :)

    YanıtlaSil
  2. görüntü çok güzel canım.hem kolay hemde lezzetli bir tarif olmuş.ellerinne sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım eşim çok sever peynirli böreği ben ise otlulara bayılırım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...