10 Mart 2012 Cumartesi

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav Malzemeleri
2 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan sıvıyağ
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı fıstık
Tuz
Karabiber
Pul biber
2.5 su bardağı su
Hazırlanışı
Balıkların  kılçıkları ayıklanır.
Ayıklanan balıklar süzgeçe alınır.
Soğanlar küp küp doğranır,tereyağnda kavurulur.
Yıkanıp süzülen pirinçler soğana eklenir.
Kuş üzümü,fıstık,tuz karabiber ve su eklenerek pilav pişirilir(sade pilav pişirirken ölçü bire birbuçuk kullanılır ama  balıkların yağıyla pişen pilav  lapa olmasın diye suyu yarım ölçü az kullanalım).
Fırın tepsisine balıkların iç kısmı üste gelecek şekilde sırayla dizilir.
Pişen pilava ince doğranan maydanoz katılıp karıştırılır.
Demlenmeyen pilav hemen balıkların üzerine hiç boş yer kalmıyacak şekilde serilir.
Sonra kalan balıkların dış kısmı üzere gelicek şekilde sırayla dizilir.
Balıkların üzerine pulbiber serpilir.
Yarım saat fırında pişen hamsili pilav sıcak sıcak servise hazırdır.
Afiyet Olsun 

2 yorum:

  1. Hasili tüm lezzetleri severim.
    Pilavı da ayrı bir lezzet.
    Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Nefis nefis.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...