6 Mayıs 2012 Pazar

Nazlı Tarifi (Mısır Unlu Kek)

Nazlı Malzemeleri
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 vanilya
1 kabartmatozu
2 su bardağı mısırunu
1 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurtalarla şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
Sıvıyağ,yoğurt,vanilya,mısır unu eklenerek tekrar çırpılır.
Son olarak kabartıcı ve un eklenerek çırpılır.
Kıvamı normal kekten biraz daha yoğun oluyor.
Nazlının kıvamına göre unu konturollü şekilde ekleyelim.
Yuvarlak kek kalıbını önce yağlayalım sonra un ile tepsinin heryerini mantolayalım.
Harcımızı boşalttığımız kalıbı fırına koyalım. 
150 derecede yarım saat sonra 175 dereceye  yükseltip kızarana kadar pişirelim.
Baklava gibi kestiğimiz nazlı servise hazırdır.
Afiyet Olsun  

3 yorum:

  1. mısır unlu kek yemedım ve denemedım ama yarın ilk işim o olacak inş..
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel dilimlemeşsiniz, helal olsun.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...