Macır Böreği

Macır Böreği Malzemeleri
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
 1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı dolusu maya
1 yemek kaşığı şeker
Un
1 su bardağı sıvı yağ (açmak için ara katlara sürülür)
İç Malzeme
 lor ,ekşimik,yağlı peynir karışımı
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörekotu
 
Hazırlanışı
Cam kasede ılıksuda mayayı eritelim ve malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim .(mayalanması için beklenmiyor bu aşamada)
Hamuru sekiz eşit parçaya bölelim.(limondan biraz büyük parçalar elde edelim)
Sekiz parçaya böldüğümüz hamuru tek tek merdane yardımıyla tepsi ebatında büyütelim.
Yuvarlak fırın tepsisini sıyağla yağlayalım.
Açtığımız hamurun ilk katını tepsiye alalım.
Üzerine elimizle sıvıyağ gezdirip bastırarak hamuru tepsiye yaydıralam.
İkinci katınada aynı işemi uygulayıp peynirli iç malzemeden her yerine eşit miktarda yayalım.
Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayalım
İç malzemeyi ister iki katta bir ekleyin ,istenirse her katınada konulabilir
Hamur döşeme işlemi bitince böreğimizi dilimliyelim, ılık ortamda yarım saat tepsi mayası gelene kadar bekleyelim.
Mayalanan macır böreğinin üzerine yumurta sarısı ile sıvıyağ karıştırıp sürelim.
Çörekotunuda ekleyerek 170 derecede pişmeye bırakalım.
Pişen böreğimizi temiz bir örtüye sarıp yarım saat dinlendirelim.
Macır böreği servise hazırdır.
Dızmananın değişik versiyonu ama lezzeti daha güzel denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. uf,şimdi bu olsa .....bakkalda çalışıyorum,akşamdan kahvaltımı hazırlarsam yanıma alırım,sabaha kalırsa ..demek aç kalırım,bakkalda her şey var ama ...sadece bir şeyler atıştırıyorum,öylen evde yaparım tam kahvaltı.Ellerine sağılık,nefis...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım...
    mükemmel bir börek...

    YanıtlaSil
  3. :)Looks great!

    http://everydayrachel21.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglık hilal ablacım çok güzel olmuş...bu tarif bir yerden tanıdık geliyor sankii.....:))nefis gözüküyor....

    YanıtlaSil
  5. senin ellerine sağlık elifcim:)
    tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Hi, thank you for following my blog;
    you have a fabulous variety of lovely dishes! Compliments!
    See you soon! :)

    YanıtlaSil
  7. Hummm, die sehen sehr locker und lecker aus ;o))

    Liebe Grüße
    Irène

    YanıtlaSil

Yorum Gönder