25 Haziran 2013 Salı

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyecikler

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyecikler
150gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı çörek otu
1 çay bardağıdan 1 parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 kabartmatozu
Un (4 su bardağı kadar)


Hazırlanışı
Tüm malzemelerle cam kasenin içinde kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Küçük yuvarlak kurabiyecikler hazırlayıp yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir.
170 derecede pişen çörek otlu tuzlu kurabiyecikler dinlendirilip soğuyunca servise sunulur.
Afiyet Olsun

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...