Fıstıklı Saray Lokumu Malzemeleri
4 yemek kaşığı un2 su bardağı süt
1su bardağı pudra şekeri
125 gr margarin
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 su bardağı Hindistan cevizi
2 su bardağı ıspanak keki kırıntısı
Teflon tencerede 2 su bardağı süt,4 yemek kaşığı dolusu un karıştırarak lapa pişirelim.Hafif ılınınca cam kaba alıp küp doğranmış margarin,pudra şekeri mikser yardımıyla lapaya yedirelim.krema yavaş,yavaş şekillenmeye başlayınca labne peyniri katıp çırpmaya devam edelim.Kremaya 1 paket şanti ekleyerek mikserle çırpma işlemine devam edelim ve kremayı buzdolabında 2 saat bekletelim.Sonraki işlem tezğaha streç film serip önce göz kararı Hindistan cevizi üzerini örtecek şekilde ıspanak keki kırıntısı ve uç kısmına kaşık yardımıyla kremayı uzunlamasına serelim.streçin iki ucundan kaldırarak rulo şeklini verelim. B u işlemi krema bitene kadar uygulayalım buzdolabında saklayalım.Misafirlerimize soğuk,soğuk ikram edelim.
Afiyet Olsun
Harika görünüyor elimi uzatıp alasım geldi:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Yeşik ve beyaz ne kadar yakışıyor birbirine :)
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor lokumlar,ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..
anladıgım kadarıyla sizde benım gibi blogspotta yenı olanlardansınız umarım daha uzun yıllar sağlıgımız elverdıkce devam ettiririz,saray lokumunu çok severız ellerınize sağlık
YanıtlaSilofff off ne kadar güzel görüntü soğuk soğuk:)))ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilikiz annesi,umutsepeti,zeymuran,cafeportakal yorumlarınız için teşekkürler:S
YanıtlaSilzeymuran dilekleriniz için ayrıca teşekkürler:S
gerçekten harika gözüküyor,yaz günleri için serin serin ohh..
YanıtlaSilununu biraz artırsakmı acaba,biraz yumuşak olmuş tam düzgün sarılamamaış gibi görünüyor,yoksa tarife sadıkmı kalalım nedersiniz?
YanıtlaSilGülşah hanım uzun zaman oldu bu tarifi yapalı ama haklısınız biraz zorlanmıştım servis yaparken .Bence labne peynirini azaltırsak kıvamı daha güzel olur.Afiyet Olsun sevgiler
YanıtlaSil