Ispanaklı Köstebek Pasta Malzemeleri
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ıspanak(yıkanmış kıyılmış)
½ su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1su bardağı pudra şekeri
125 gr margarin
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
3 tane muz
3 tane kivi
1 paket kremşanti
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ıspanak(yıkanmış kıyılmış)
½ su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1su bardağı pudra şekeri
125 gr margarin
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
3 tane muz
3 tane kivi
1 paket kremşanti
Hazırlanışı
Teflon tencerede 2 su bardağı süt,4 yemek kaşığı dolusu un karıştırarak lapa pişirelim.hafif ılınınca cam kaba alıp küp doğranmış margarin,pudra şekeri mikser yardımıyla lapaya yedirelim.kreme yavaş,yavaş şekillenmeye başlayınca labne peyniri katıp çırpmaya devam edelim. Kremadan 1 kase ayırarak kalana küp küp doğradığımız muz ve kiviyi kremaya ekleyelim.Ayrılan kremaya 1 paket şanti ekleyerek mikserle çırpalım üzerine sürmek için buzdolabında bekletelim.
Yumurta şekerle 5 dk mikserle çırpılarak köpürtülür.İnce kıyılmış ıspanaklar,ılık su,sıvıyağ ile blender yardımıyla püre haline getirilir ve 1 su bardağı karışımdan ayrılır.Köpürttüğümüz şekerli,yumurtaya 1su bardağı ıspanaklı karışım ilave edilir ve kaşıkla çırpılır.Daha sonra un,kabartma tozu,vanilya katılarak kıvamlı bir pandispanya elde edilir,Yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine pandispanyayı döküp 100 derecede ilk yarım saat sonra 150 derecede pişirelim.Düşük ısıda pişince renginde değişme olmuyor yemyeşil kalıyor.Pişen keki servis yapacağımız kalıp ölçüsünde yuvarlak kesip kenarlarını robottan geçirelim.kenarları çıkarılan pastayı İp yardımıyla ikiye bölelim
Teflon tencerede 2 su bardağı süt,4 yemek kaşığı dolusu un karıştırarak lapa pişirelim.hafif ılınınca cam kaba alıp küp doğranmış margarin,pudra şekeri mikser yardımıyla lapaya yedirelim.kreme yavaş,yavaş şekillenmeye başlayınca labne peyniri katıp çırpmaya devam edelim. Kremadan 1 kase ayırarak kalana küp küp doğradığımız muz ve kiviyi kremaya ekleyelim.Ayrılan kremaya 1 paket şanti ekleyerek mikserle çırpalım üzerine sürmek için buzdolabında bekletelim.
Yumurta şekerle 5 dk mikserle çırpılarak köpürtülür.İnce kıyılmış ıspanaklar,ılık su,sıvıyağ ile blender yardımıyla püre haline getirilir ve 1 su bardağı karışımdan ayrılır.Köpürttüğümüz şekerli,yumurtaya 1su bardağı ıspanaklı karışım ilave edilir ve kaşıkla çırpılır.Daha sonra un,kabartma tozu,vanilya katılarak kıvamlı bir pandispanya elde edilir,Yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine pandispanyayı döküp 100 derecede ilk yarım saat sonra 150 derecede pişirelim.Düşük ısıda pişince renginde değişme olmuyor yemyeşil kalıyor.Pişen keki servis yapacağımız kalıp ölçüsünde yuvarlak kesip kenarlarını robottan geçirelim.kenarları çıkarılan pastayı İp yardımıyla ikiye bölelim
.
Derin bir kasenin içine streç film kaplayalım ve yarım keki içine koyalım oluşan çukura kremayı dolduralım ve diğer parçayı üzerine kapatalım.
Bir gece buzdolabında bekletelim.servise yakın pastamızı derin kaseden alıp servis kabına yerleştirelim,Buzdolabında beklettiğimiz kremayı üzerine sürelim.Robottan geçirdiğimiz kek parçacıklarıyla kapladığımız pastamız servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Diğer Yaş Pasta Tariflerine Bakmak İsterseniz Buyrun
Baton Yaş Pasta
Şantili Yaş Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Zebra Yaş Pasta
Ispanaklı Yaş Pasta
Rulo Yaş Pasta
Alman Yaş Pasta
Piramit Yaş Pasta
Çikolatalı Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta
Amonyaklı Yaş Pasta
Afiyet Olsun
Diğer Yaş Pasta Tariflerine Bakmak İsterseniz Buyrun
Baton Yaş Pasta
Şantili Yaş Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Zebra Yaş Pasta
Ispanaklı Yaş Pasta
Rulo Yaş Pasta
Alman Yaş Pasta
Piramit Yaş Pasta
Çikolatalı Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta
Amonyaklı Yaş Pasta
canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor. biraz önce bende ıspanaklı kek yaptım, acaba puf pastamı yapsam diye düşünüyordum. bu fikir muhteşem bidahaki sefere bende böyle deneyim. yalnız ben ıspanakları haşlıyorum böyleside eminim güzel oluyordur.
YanıtlaSilözellikle kekin rengi çok hoş :D eminim lezzetide en az görüntü kadar güzeldir
YanıtlaSilBayılıyorum bu pastaya,çok şirin olmuş canım..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Sevgilerimle..
yeşil yeşil harika olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum
YanıtlaSilbaharatlı tatlar sizde çiğden yapın hiç fark etmiyor hem bir iş azalır tavsiye ederim yorum için teşekkürler:S
YanıtlaSilsevgili böcük beğendiğinize sevindim yorum için teşekkürler:S
zeliha hanım yorum için teşekkürler :S
sevda hanım yorum için teşekkürler :S
Me encantan tus recetas.
YanıtlaSilBss.
renk uyumu çok güzel ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok guzel gorunuyor..ellerıne saglık:)sevgıler
YanıtlaSil..blogunu cok begendim! :) ♥
YanıtlaSilhttp://confessionsofasecretdiary.blogspot.com/
harika bir görüntüsü var, eminim tadı da görüntüsü gibidir, ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇOK GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ YEŞİL YEŞİL:)) ELLLERİNİZE SAĞLIK ENFES GÖRÜNÜYOR..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE...
candan tarifler,noblesse,marifet ellerimizde,hayatın tatları,maite düşünceleriniz için teşekkürler:S
YanıtlaSilmehtap hanım blogumu beğendiğinize sevindim her zaman beklerim teşekkürler:S
merhaba.. pastanız harika görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilpasta ile ilgili bir sorum olacaktı.Pastanın kekini yaptığınız tepsi aşağı yukarı kaç cm acaba ? yuvarlak borcam olur mu? yukarlak fırın tepsisi demişsiniz ama boyutunu pek kestiremedim açıkcası. Şimdiden teşekkürler
Değişik bir tarif enfes sunum ellerinize sağlık:)tarifi listeme aldım sevgiler..
YanıtlaSilsevgili tatlı yemek tepsi ebatı 34cm
YanıtlaSilyuvarlak fırın tepsisi borcam ebatı uyarsa neden olmasın denenebilir pastayı beğendiğiniz için teşekkürler şimdiden afiyet olsun sevgiler:S
inci yemek tarifi beğenmenize sevindim teşekkürler sevgiler:S
Ellerinize sağlık Hilal hanım görüntü süper.
YanıtlaSilTADIDA BENCE NEFİSTİR
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSil