28 Aralık 2010 Salı

Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği Malzemeleri
3 adet patates
200 gr margarin
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar Un
İç Malzemeleri
300 gr peynir
5dal maydanoz
Hazırlanışı
3 adet patatesi haşlayıp rendeleyelim.Üzerine 200 gr margarin,1 yumurta akı,1 yemek kaşığı tuz,1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla yoğurup hamur elde ediyoruz.Hamuru 6 parçaya bölün.her birini 15 cm çapında açın,dörde kesin ve geniş kenarına iç malzeme koyarak sarın.ay şeklini vererek tepsiye sıralayın,üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.175 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...