14 Aralık 2010 Salı

Makarnalı Börek Tarifi

Su Böreği Tadında Makarnalı Börek Malzemeleri
2 yufka
Yarım paket fiyonk makarna
1 kilo süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
250 gr peynir
100 gr kaşar
Hazırlanışı
Makarnalar haşlanıp süzülür.Süt,yumurta,tuz,yağ karıştırılıp bir bardak ayrılır.Süt karışımına makarnalar sıcakken dökülür ve bir gece buzdolabında bekletilir.Ertesi gün yağlanmış tepsiye bir yufka serilip içine makarnanın yarısı yayılır.Üzerine peynir serpilip kalan makarnalar tekrar yayılır ve kaşar rendesi serpilir.yufkanın uçları ortada toplanıp tekrar yufka ile kapatılır.Kestiğimiz böreğimizin üzerine ayrılan süt dökülüp tekrar buzdolabında bir saat bekletilir.180 derecede pişirilir.Biraz ılıdıktan sonra tekrar kesilerek servis tabağına alınır. 
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...