17 Ocak 2011 Pazartesi

Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek  Malzemeleri
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
Tuz
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzemeler
250 gr kıyma
2 soğan
Yarım demet maydanoz
2 domates
2 sivri biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Hazırlanışı
Kıymanın içine rendelenmiş soğan,ince kıyılmış maydanoz,rendelenmiş domates,ince kıyılmış biber,salça ve baharatlar eklenip yoğurulur veya malzemeler  robottan  geçirilir
Malzemelerle hamur elde edilir.
Hamur yarım saat dinlendirilir.
Dinlendirdiğimiz hamurdan limondan az büyük bezeler yapılır.
Merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde yuvarlaklar açılıp ortasına2 yemek kaşığı iç malzeme konulur. İkiye katlanan çiğ börek uçlarını çatalla ezerek şekillendiririz
.Kızgın yağda iki yüzü kızartılır.
Yanında soğan,maydanoz ve pulbiber ile servis yapılır

Afiyet olsun

5 yorum:

  1. tarifler çok güzel bayıldım am bunlar kaç kişilik olur tahmini bir sayı verseniz bizde ölçüyü ona göre arttıralım:)

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle teşekkürler,,,
    Verdiğim ölçülerle 20 tane çıkıyor ama daha küçük yapılırsa daha çok çıkar sizin isteğinize kalmış şimdiden afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sabah Sabah delirdim boreklerinizi gorunce. Ufaktan kahvaltiya hazirlik basladi. Ellerinize emeginize saglik.

    YanıtlaSil
  4. ananem tatardır yıllardır çibörek deriz yaparız ama sizinkisi kesinlikle çiğ börek değil.Lütfen ya ismini değiştirin yada gerçek olmadığını belirtin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke isminizi belirtseydiniz.
      Bizimkisi çerkez usulu.Gerçek olup olmadığını iddaa etmedim zaten.Siz gerçek tatar usulu çibörek tarifini verirseniz yayınlarız

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...