30 Ocak 2011 Pazar

Ispanaklı Yumurta Tarifi

Ispanaklı Yumurta Malzemeleri
Yarım kilo ıspanak
1 soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
50 gr tereyağ
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
2 kesme şeker
Yumurta
 Hazırlanışı
Soğanlar ince doğranıp tereyağ,sıvıyağ karışımında sarartılır.
Sonra temizlenip ince doğranan ıspanaklar katılıp kavrulur.
Ispanaklar sönünce baharatları katılıp karıştırılır.
Üzerine kişi sayısına göre yumurta kırılıp tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
Yumurtanın sarıları katılmadan ocaktan alınır.
Servis hazır olan ıspanaklı yumurta mızın üzerine tereyağ kızdırılıp dökülür.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...