15 Ocak 2011 Cumartesi

Kısır Tarifi

Kısır Malzemeleri
2 su bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
5 yaprak kıvırcık
Yarım demet maydanoz
5 tane taze soğan
1 havuç
2 tane limon
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 diş sarımsak
1tatlı kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı domates salçası
Hazırlanışı
 Bulgura nane,fesleğen,tuz ve rendelenmiş sarımsak katıp üzerine sıcak su ilave ederek,sıkı kapaklı  bir kapta demlenmeye bırakalım ( daha lezzetli oluyor).Demlenen bulgura salça ,baharat ve yağ ekleyip elimizle karıştıralım.Ayrıca ince doğradığımız kıvırcıkları,taze soğanları,limon suyunu,maydanozunu,rendelenmiş havucu katıp bulgurla harmanlıyalım.Baharatları istediğimiz ölçüde atabiliriz.aynı şekilde ekşisi çok veya az gelebilir kısır yaparken tadına bakarak kıvamını ayarlarız.Yanına acılı domates sosu ikram edilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...