14 Ocak 2011 Cuma

Mantarlı Cızlatma Tarifi

Mantarlı Cızlatma Malzemeleri
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 fincan sıvıyağ
2 yumurta
2 tatlı kaşığı maya
3.5 su bardağı un
Tuz
İç malzemeleri
Yarım kilo mantar
1 soğan
1 sivri biber
Tuz karabiber
Kırmızı acı biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Su,süt,sıvıyağ,iki yumurta,maya,tuz ve un ile boza kıvamında akıcı bir hamur elde edelim.10 dakika dinlendirelim.Kızgın teflonda her defasında  kepçe ölçüsünde malzemeyi hamur bitene kadar  pişirelim.Çorba kepçesi ölçüsüyle 20 tane çıkıyor.Ayrıca tavada ince doğradığımız soğan,mantar ve biberleri yağda kavurup baharatlıyoruz.Hazırladığımız cızlatmaların içine mantarlı harçtan koyup kare şeklinde kapatıyoruz.Galete ununa buladığımız ve üzerlerine kaşar  koyduğumuz kreplerimizi fırın tepsisine dizip kaşarlar eriyinceye kadar fırınlıyoruz.Sıcak sıcak servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. off mükemmel duruyor en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum ellerine sağlık. Siteni çok beğendim izlemeye aldım sende beni izlersen yeni blogger olarak çok memnun olurum :):)
    http://mevadan.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...