20 Ocak 2011 Perşembe

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tel Şehriyeli Tereyağlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
100 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz,acı pulbiber
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Tereyağ ve sıvıyağ karışımıyla şehriyeler kavrulur.Yıkanıp süzülen bulgurla da  beş dakika kavrulur.Suyu,tuzu,biberi  ilave edilip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. On dakika demlendirilip servis edilir.

Afiyet Olsun
google_ad_height = 250; // -->

5 yorum:

  1. Hilal'cim bloğun hayırlı olsun. O nefis lezzetleri bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Bu arada Yemek Cinine kardeş geldi ne güzel....Yolun açık olsun....

    YanıtlaSil
  2. tesekkürler nihal ablacım.
    eğer yollarsan seninde o güzel yemeklerini yayınlamak isterim

    YanıtlaSil
  3. Hilal'ciğim; siten hayırlı olsun arkadaşım...Güzel bir çalışma yapmışsın eminim çok faydalı olacaksın bizlere..Başarılar dilerim...Ellerine yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. sitenizi çok beğendim,bir sorum olucaktı itenizi oluştururken yardım aldınızmı kurmak için,bende blog açmak istiyorum ama bu işlerden çoık anlamıyorum yani bilog kurma konusunda,önerebilceğiniz birisi varsa önerilerinizi dikkate alırım :)

    YanıtlaSil
  5. siteyi beğendiğinize sevindim gülşah hanım.Bende pek anlamıyorum kurulumu kardeşim yapmıştı o da asker şuan.Malesef kurulum hakkında yardımcı olamam.Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...