12 Şubat 2011 Cumartesi

Cezerye Tarifi

Cezerye özellikle Tarsus bölgesinde yaygın bir tatlı türüdür.Cezerye adını, Arapça'da havuç anlamına gelen (Cezer; جزر) kelimesinden alır.Rendelenen havuç önce haşlanır haşlandıktan sonra şekerle kavrulur. Üzerine hindistan cevizi; içine yer fıstığı ya da ceviz koyulur.cezerye hakkında bilgi verdikten sonra şimdi cezerye tarifine geçelim.
Cezerye Malzemeleri
5 tane havuç
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı fındık
1 paket piknik bisküvi
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Havuçlar rendelenir.
Tencerede iki su bardağı şeker ile ağdalaşana kadar kısık ateşte pişirilir.
Soğuyunca içine piknik bisküvi,tarçın,dövülmüş fındık,portakal kabuğu rendesi
ile karıştırılır.
Düz zemine streç film serilir,uç kısmına harç koyulup rulo olarak sarılır.
Bu harçtan 3rulo çıkar,bir gece buzdolabında dinlendirilip, ikram zamanı rulolar yan yan kesilip hindistan cevizine bulayarak servise sunulur.
Afiyet Olsun 

6 yorum:

  1. ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYORLAR ELLERINIZE SAGLIK AMA LÜTFEN ARKA PLANDAKI YUMURTALARI KALDIRIP SARI RENK KOYSANIZ INANIN SUPER OLUR BLOG ADINIZA BAYILDIM SEVGILER BİRDE LİNKWİTHİNG EKLEYIN OLURMU ..

    YanıtlaSil
  2. şu anda olsa hepsini yerdim herhalde çok güzel gözüktü gözüme ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız ve eleştirileriniz için tesekkurler.İnşallah yeni halini beğenirsiniz sitenin

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık bayılırım bu tarifi mutlaka deniyeceğim.Ayrıca blogger tampletiniz çok güzel

    YanıtlaSil
  5. Acaba ağırlık olarak bisküvi kac gram olmalı?

    YanıtlaSil
  6. 1 paket piknik biskuvi kullandım ben oda 60 gr sanırım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...