7 Şubat 2011 Pazartesi

Elmalı Turta

Elmalı Turta Malzemeleri
250 gr margarin veya tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzeme
3 elma
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için 
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Üç elma rendelenip şekerle pişirilir.
 Bir tatlı kaşığı tarçın ve kavrulmuş iri dövülmüş ceviz içi elmalı harca katılır.
Elmalı iç soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığında margarin pudra şekeri ile yoğurulur.
Yumurta,sıvıyağ,süt,kabartıcı ve unla hamur elde edilir.
Hamur iki parçaya bölünür.
Alt tabanı için olan hamur parçası biraz büyük tutulur.
Büyük olan parça yağlıdığımız tepsiye el yardımıyla yarım parmak kalınlığında yaydırılır.
 Elmalı içi üzerine eşit şekilde döşenir.
Kalan hamur parçası alt taban işlemini uygulayana kadar biraz buzdolabında bekletilir.
 Son olarak buzdolabında bekleyen parça elmalı harcın üzerine rendelenir veya ince uzun rulo şeritler yaparak tartın üzerine yerleştirilir.
170 derecede pişirilir.
Ilınan elmalı turtanın üstüne pudra şekeri serperek servise sunulur.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...