2 Şubat 2011 Çarşamba

Kunta Kinte Tarifi

Kunta Kinte Malzemeleri
4 yumurta
2 su bardağı şeker
125 gr tereyağ
1 paket kakao
3.5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
Un
Hazırlanışı
Sütün içine tereyağını koyup yağ erimesi için ılıtın.Yumurtalarla şekeri,kakaoyu çırpıp süt karışımını yavaş,yavaş katalım.Bir su bardağı karışımdan ayıralım.Daha sonra kalan harca un,dövülmüş fındıkve kabartma tozu ekleyerek çırpalım.yağlanmış cam kalıba dökelim.170 derecede içi çekene kadar pişirelim. Kek pişince ayırdığımız içi üzerine dökelim.ılınınca servise hazırdır.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. ne kadar un konuluyor acaba??? yazmamisssiniz???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1,5 su bardağı un konulur. bardağın boyutuna göre değişebilir tabiyki boza kıvamını yakalayana kadar kontrollü şekilde un konulur.inş yardımcı olabilmişimdir duysevi hanım

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...