15 Şubat 2011 Salı

Silor (Ziron)

Silor
70 tane silor
2 su bardağı sıcak su
400 gr sarımsaklı yoğurt
125gr tereyağ
Tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
Hazırlanışı
Küçük boy cam tepsimize hazır silorları yerleştirelim.Üzerine kaynamış suyunu çektire,çektire yavaşça dökelim yeteri kadar ıslanınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve tavada kızdırılmış tereyağ,nane,pulbiber karışımını dökerek servise sunalım.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. MERHABA BİR ERZURUMLU OLARAK BAYILIRIM ZİRON'A ÇOK YAPARIZ CANIM ELLERİNE SAĞLIK...SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  2. çok severim Ziron'u,anneciğim pek güzel yapar,sizinkide güzel görünüyor,ellerinize sağlık.Annem bazen ıslatmak için tavuk suyu kullanır,bazende didiklenmiş tavuk serpiştirir üzerine,her hali güzel bence,tekrar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar farklı bir yemek, ben ilk defa buradan duydum ama görüntüsü muhteşem, tadı da eminim ki öyledir :)

    YanıtlaSil
  4. görüntü gerçekten çok hoş. ben de ilk kez görüyorum. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...