14 Şubat 2011 Pazartesi

Tepside Kumpir

Tepside Kumpir Malzemeleri
1 kilo patates
100 gr tereyağ
4 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 su bardağı garnitür
200 gr kaşar
1 su bardağı fresh mısır
Ketçap
Mayoneza
Hazırlanışı

Önce patateslerin kabukları soyulup, bol suda haşlanır.
Haşlanan patatesler püre haline getirilip içine 100 gr tereyağ,tuz,ince kıyılmış maydanoz,1 diş rendelenmiş sarımsak katılarak karıştırılıp cam tepsiye döşenir.
Üzerine garnitür,mısır,rendelenmiş kaşar serpilerek kızgın fırında kaşarlar eriyene kadar beklenir.
Servise yakın fırından aldığımız kumpirimizin üzerine ketçap,mayonez gezdirerek ikram edilir.
İsteğe göre üzerinin malzemesi zenginleştirilir ( kornişon turşu,zeytin,kısır,haşlanmış mantar ).

Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. Harika görünüyor...

    Sevgililer günün kutlu kandilin mübarek olsun canım....

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli gözüküyorr

    YanıtlaSil
  3. oldukça lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ayy kumbir seven hatta bayılan biri olarak bu tarifi hemen bu akşam evimde deneyeceğim süper gözüküyor valla. ELine sağlık cnm

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...