10 Mart 2011 Perşembe

Fındıklı Kek Tarifi

Fındıklı Kek Malzemeleri
5 yumurta
1 büyük su bardağı su
1 büyük su bardağı sıvıyağ
2 büyük su bardağı şeker
2 kabartma tozu
2 vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
1 büyük su bardağı dövülmüş fındık
Un
Hazırlanışı
5 yumurtayla şekeri 10 dakika mikserle çırpalım.Yağ,su,kabartma tozu,vanilya,tuz eklenip çırpmaya devam edelim.Yavaş, yavaş unu ilave edelim boza kıvamını alınca robottan geçirdiğimiz fındıkları katıp kaşık yardımı ile karıştıralım.Yağlayıp unladığımız ve fındıkla mantoladığımız kalıba dökelim. İlk 30 dakika 100 derecede sonra 160 derecede pişirelim.Kalıba göre malzeme değişir. Verdiğim ölçüler büyük kalıp için.
Afiyet Olsun

9 yorum:

  1. ilk defa süt yada yoğurt olmadan bir kek tarifi görüyorum. su ile?? ama kek bu ve ben kek canavarıyım. denemem lazım. elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. küçük mucizem evet bu kekin özelliği su ile olması garip ama gerçek:a çok güzel oluyor tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. tek kelime ile enfessss bir karadenizli olarak fındık vazgeçilmezim fınfıklı kek çok yaparım bunuda yapıcam ellerine sağlık
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. tesekkurler olsada yesek afıyet bal seker olsun:s

    YanıtlaSil
  5. suyla olması çok güzel.bende deneyecem canım.ellerine sağlık.kek harika olmuş.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. ohhh ne de güzel kabarmış öyle ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Hilalcim ellerine saglik vallah enfis olmus, hatta sunum harika:)) Su ile evet gerçekten degisik denemekte fayda var!! Saglicakla kal emii :)

    YanıtlaSil
  8. şimdi şöyle iki dilim olsa hiç fena olmazdı doğrusu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...