Kıymalı Bezelye
1 kilo iç bezelye(dondurulmuş bezelye)
200 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 küçük patates
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz
200 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 küçük patates
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı
İnce doğradığımız soğanları sıvıyağda sarartalım.Kıymayı katarak kavuralım.Kavrulan kıymaya salça,tuz,şeker.küp küp doğranmış patates ilave ederek kavurmaya devam edelim.Dondurucudan çıkardığımız bezelyeleri hafif haşlayıp suyunu süzerek kıymalı içimize katalım.2 su bardağı suyu ilave ederek kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
Çok severim bezelye yemeğini..
YanıtlaSilNefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
yakın çekim ne hoş olmuş, ellerine sağlık güzel bir hafta dileklerimle...
YanıtlaSilyemeğim çok güzel ve vitaminli olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilyanında da pilavla süper olur canım.ellerine sağlık.harika olmuş.öpüyorum.
YanıtlaSiloHHHHH Valla sevdama katıyorum yanında bi de pilav olacak.Offff offf.
YanıtlaSilEstupenda receta.
YanıtlaSilBss.
ellerine sağlık
YanıtlaSil