27 Mart 2011 Pazar

Kıymalı Bezelye Tarifi

Kıymalı Bezelye
1 kilo iç bezelye(dondurulmuş bezelye)
200 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 küçük patates
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı
İnce doğradığımız soğanları sıvıyağda sarartalım.Kıymayı katarak kavuralım.Kavrulan kıymaya salça,tuz,şeker.küp küp doğranmış patates ilave ederek kavurmaya devam edelim.Dondurucudan çıkardığımız bezelyeleri hafif haşlayıp suyunu süzerek kıymalı içimize katalım.2 su bardağı suyu ilave ederek kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
 Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. Çok severim bezelye yemeğini..
    Nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. yakın çekim ne hoş olmuş, ellerine sağlık güzel bir hafta dileklerimle...

    YanıtlaSil
  3. yemeğim çok güzel ve vitaminli olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. yanında da pilavla süper olur canım.ellerine sağlık.harika olmuş.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. oHHHHH Valla sevdama katıyorum yanında bi de pilav olacak.Offff offf.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...