31 Mart 2011 Perşembe

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Malzemeleri
2 kase baldo pirinç
1 fincan sıvıyağ
Tuz
3 kase tavuk suyu
1 tavuk göğsü
Hazırlanışı
Pirinçler tuzlu ılık suda yarım saat bekletilir.Bu arada tavuklar suda haşlanıp süzülür ve pişen etleri didiklenir.Yıkanan pirinçler teflon tencerede yağ ile kavrulur.Pirinçler şeffaf hale gelince tuz,tavuksuyu,didelenen etler katılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.Suyunu çeken pilavımızı temiz bez örterek yarım saat demlendirip servise sunalım.

Afiyet Olsun

7 yorum:

  1. Çok severim ve yemekten hiç bıkmam. Nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. tavuklu pilavı bizim buradada aynı şekilde pişirıyoruz.pirincin ortasında yaşayınca pilavlada içiçe yaşıyoruz biz.ellerine sağlık canım.harika olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sık yaparım ve ev halkı çok sever tavuklu pilavı..
    Nefiss görünüyor canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çoook severim hilal hanım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. bahar hanım,hayat cafe,hayatın tatları,sevda hanım ,handan hanım herkese tek tek teşekkür ederim yorumlar için.sevgiler:S

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık sitenizi takip ediyorum yeni bir site sahibi olarak:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...