25 Nisan 2011 Pazartesi

Cevizli Lokum

Cevizli Lokum Malzemeleri
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İçi İçin
1 su bardağı ceviz
1.5 su bardağı şeker
Açmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Maya,şeker ılık suda eritilir.Tuz,sıvıyağ ve un eklenerek yumuşak hamur elde edelim.Yarım saat sıcak ortamda mayalayalım.dövülmüş cevizle şekeri karıştıralım.Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler koparıp tepsinin içinde 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile elimizle yaydırarak incecik büyütelim cevizli harçtan 5 yemek kaşığı serpelim.Sonra rulo şeklinde sardığımız hamuru üçer parmak kalınlığında kesip yağladığımız tepsiye diklemesine dizelim.Bu işlemi tepsi dolana kadar uygulayalım.Üzerine 6 yemek kaşığı sıvıyağı elimizle yaydıralım,180 derecede kızarana kadar pişirelim.fırından çıkan lokumları temiz beze sarıp 15 dk dinlendirelim.
Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. canım sayfandaki herşey birbirine girmiş.pek verim alınamıyor.

    YanıtlaSil
  2. vayyyy.harika olmuş canım.bayıldım görüntüsüne.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar canım bizim yayla lokumunun şekerlisi olmuş tam lokum olmuş yani ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. eylem hanım uyarı için teşekkürler
    küçükmucizem şerbetsiz ama çok tatlı,yumuşacık
    fatma hanım,sevda hanım teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...