Bu Helva Başka Helva
1 çay bardağı sıvıyağ
3.5 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
Erzurum Kıtır Helva Malzemeleri
250 gr tereyağ1 çay bardağı sıvıyağ
3.5 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
Teflon tencereye tereyağ,sıvıyağ konularak eritilir .Un ilave ederek un sararana kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak yağla birlikte kavrulur.Kavrulan un ateşten alınır. Sıcaklığı geçene kadar (15 dakika) bekletilir sonra 2 bardak toz şeker eklenerek karıştırılır ve servis tabaklarına dökülür.Buzdolabına alınan helva soğuyunca kesilerek servise sunulur.Tadı gerçekten çok nefis yerken ağzınıza şeker kıtır,kıtır geliyor herhalde ismini bu özelliğinden almış olmalı.Bu erzurum kıtır helvasını erzurumlu bir arkadaşımdan öğrenmiştim.Sizlere de mutlaka tavsiye ediyorum hem yapılışı kolay hem de değişik bir lezzet.
Afiyet Olsun
MERHABALAR BEN GELDİİİM:)ERZURUM LU KOMŞUM VAR ONDAN ÇOK DEĞİŞİK TATLAR YEDİM AMA BUNU HİÇ TATMADIM BEN BU TARİFLE YAPIP ONA GÖTÜRECEM.ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilSEVGİLER
çok güzel olmus çok severim helvayı ellerine sağlık..
YanıtlaSilErzurum ve helva görünce dayanamadım. Ellerine sağlık canım, rahmetli anneannem balla yapardı helvayı. Tadına doyamazdım, özellikle sıcakken yemeyi severdim :) Bana o günleri hatırlattın.
YanıtlaSilçok güzel olur bu helva..ellerinize sağlık..erzurum geliniyim ben de :)
YanıtlaSilyemek kısmet olmadı ama çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilÇok severim ben Erzurum Helvasını canım tatlı çekince gecenin bir köründe yapmışlığım vardır. Elinize sağlık çok güzel görünüyor (bu akşam yapılacak demek :))
YanıtlaSilaa içine hiç sıvı birşey girmiyor mu bu helvanın?
YanıtlaSilgerçekten bu helva başka helva olmuş.ellerine saglık.
YanıtlaSilbenim komşumda bunu yapar çok lezzetli oluyor.Eminim seninkide öyledir çünkü görüntüsü çok güzel,ellerine sağlık....
YanıtlaSilhepinize çok tesekkur ederim arkadaslar.
YanıtlaSilkesınlıkle sıvı bir sey yok:d:s
Hiç yemediğim bir lezzet..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Ayrıca kurabiyeyi beğenmene sevindim.
Sevgiler.
helvaları çok severim,bunu hiç yemedim mutlaka deneyeceğim,rengide çok hoş gözüküyor eline sağlık canım...
YanıtlaSilinşallah o hayalini kurduğum, yıllar önce yediğim helva budur, arıyordum tarifini sizde buldum, ama o yediğim sanki daha kuru mu idi, yiyince anlayacagım
YanıtlaSil