18 Nisan 2011 Pazartesi

Et Sote,Havuçlu Bezelyeli Pilav,Mayonezli salata

Et Sote Malzemeleri
300 gr et
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 soğan
2 domates
100 gr tereyağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Et önce buzlukda dondurulur ve ince döner gibi kesilir.Teflon tavada ince doğranan soğan, kesilen etler tereyağ ile hızlı ateşte pişene kadar kavrulur.İnce doğranan yeşil,kırmızı biber domates ve baharatlar eklenerek 5 dk soteleyip ocaktan alınır.Hazır olan et sote sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun

Havuçlu Bezelyeli Pilav Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
½ fincan sıvıyağ
3 su bardağı su
1 kase haşlanmış havuç,bezelye
Tuz
Hazırlanışı
Teflon tencerede sıvıyağ,tereyağ karışımı kızdırılıp pirinçler şeffaf hale gelene kadar kavrulur.Kavrulan pirinçlere su,haşlanmış bezelye,havuç ve tuz ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.10 dk kapak açılmadan demlenmeye bırakılır.
Afiyet Olsun

Mayonezli Salata Malzemeleri
Haşlanmış bezelye
Haşlanmış küp havuç
Haşlanmış küp patates
Küp doğranmış salatalık turşu
Mayonez
Dereotu
Hazırlanışı
Tüm malzemeler istenilen miktarda mayonezle karıştırılıp servis kabına alınır.üzerine dereotu konularak servise sunulur.
Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. tam bana göre bir tabak olmuş üçü birarada hepside birbirinden lezzetli ve güzel görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. offff canım.üç lezzet birarada.hepsi birbirinden güzel.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sunumuyla istah acici bir tabak,eline saglik canim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Mmmmmmmm tiene un aspecto estupendo.
    Bss.

    YanıtlaSil
  5. yorumlar için teşekkürler arkadaşlar:S

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...