Sarıyer Böreği Malzemeleri
2 yumurta (bir sarı üzerine)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Un
250 gr tereyağ(bezelere sürmek için)
2 yumurta (bir sarı üzerine)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Un
250 gr tereyağ(bezelere sürmek için)
İçi İçin
250 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı çam fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzüm
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber
250 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı çam fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzüm
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber
Hazırlanışı
Kıyma,ince doğranan soğan,fıstık ve üzüm sıvıyağda sırasıyla kavrulur,tuz ve baharat eklenerek soğutulur.
Malzemelerle yoğun bir hamur elde edelim.Hamuru güzelce tezgahta 10 dk yoğuralım ve bezelere ayıralım.Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açalım.Eritip soğutulan tereyağ( merhem) gibi açılan bezenin arasına sürülüp kare şeklinde kapatalım(bezelerin hepsine bu işlemi uygulayalım) Buzdolabında yarım saat bezeler bekletilir ve aynı işlem tekrarlanıp yarım saat daha bekletilir.Son olarak açılan bezeler iç malzeme konularak istenilen şekil verilir.üzerine yumurta sarısı ve susam eklenerek fırın tepsisine dizilir 170 derecede kızarana kadar pişirelim.Sıcak,sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
oooo çok güzel bir börek iç malzemesine bayıldım görüntüsünden çıtırlığı anlaşılıyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilELLERİNE SAGLIK COK GUZEL GORUNUYOR:)
YanıtlaSil