6 Mayıs 2011 Cuma

Çatal Tarifi

Çatal Malzemeleri
1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 fincan sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
un
Üzeri İçin
Çörekotu
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini cam kaba alıp sırasıyla yoğurt,yumurta akı,şeker,tuz,mahlep,sirke ve un ekleyerek hamur elde edelim.Hamurdan küçük parçalar koparıp şerit haline getirip .uçlarını birleştirerek şekil verelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek 170 derecede pişirelim
Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. sıcak çayın yanında süper gider canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık nefis görünüyor sağlıkla kall.

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık çok güzel olmuş bu tarifle bende tuzlu şekilli kurabiye yapıyorum...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...