24 Mayıs 2011 Salı

Fellah Köftesi

Fellah Köftesi Malzemeleri
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
1 yumurta
1,5 su bardağı sıcak su
1 Su bardağı un
3 diş sarımsak
Sosu için
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
Karabiber
Maydanoz
Tuz
 Yoğurt
Hazırlanışı
Öncelikle bulguru bir kaba koyalım ve üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatarak yarım saat bekletelim.Bulgurlarımız şişince rendelediğimiz soğanı,1 diş kıyılmış sarımsağı,yumurtayı,unu ve tuzu ekleyip iyice yoğurarak hamur elde edelim.Hamurumuzdan misket büyüklüğünde toplar yapalım ve bu topların ortasına parmağımızı bastırarak düğme şekli verelim.Bir tencerede tuzlu su kaynatalım.kaynayınca köfteleri suya atarak haşlayalım ve süzerek servis tabağına alalım.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim son olarak bir tavada erittiğimiz salçalı tereyağını gezdirelim ve ince ince doğradığımız maydanoz eşliğinde servise sunalım.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. her türlüsünü tabak tabak yerim. asla affetmem

    YanıtlaSil
  2. bayılırım bulgura bulgurla yapılan herşeye ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. epey uzun zaman önce Mersin'de tanışmıştım ben bu köfteyle...neredeyse 20 sene oldu :)
    sürekli de yapar, severek tabak tabak yeriz :)
    sizin yaptığınızla farkı şu ki biz sarmısak ve yağı ve salçayı birlikte biraz kavurup köftelere boca ederiz, yoğurt da kullanmayız ama eminim bu da harika oluyordur
    bir de böyle denemeli hemen :)
    ellerinize sağlık

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. yoğurtluda çok güzel olmuş canım ellerine sağlık olsada şimdi bir tabak yesem
    sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...