18 Mayıs 2011 Çarşamba

Hintpare Tarifi

Hintpare Malzemeleri
2 yumurta
1 paket yumuşak margarin
3 çay bardağı hindistan cevizi
2 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
Vanilya 
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı
Önce şeker , su ve limonu kaynatarak şerbetimizi yapapıp ılımaya bırakalım.Daha sonra tüm malzemelerle yumuşak hamur elde edelim.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil vererek fırın tepsisine dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti dökelim.Hindistan cevizi ile servis edin.Bu tarifi Cafe Portakal 'dan aldım ve uyguladım Arkadaşıma teşekkür ederim
Afiyet Olsun

9 yorum:

  1. Çok sevdiğim bir tatlı..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hilal'cim ellerine sağlık nefis olmuş.bu tatlı...

    YanıtlaSil
  3. ooo hintpare buralara gelmiş:)ellerine sağlık hilal hanım yumurta sarısı sürmemiştim ben onuda siz eklemişiniz sanırım mutfakta sınır yok:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. merhaba sarı yumurta bende sarımutfak:)))
    çok güzel olmuş canım ellerine sağlık benimde denenecek tarifler arasında bu tarif duruyor bakalım ne zamana kısmet olacak
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. bunu benim erkek kardeşim nefis yapar. bir kere tv de oktay ustaya denk gelmiş ve üşenmeden kalkıp mutfağa geçmişti. ve ortaya nefis birşey çıkarmıştı
    ondan beridir hint pare yapımı hep kardeşime aittir:)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. yaz kapiya dayandi kilo verelim diyorum esime, sunu alma bunu alma diye sayiyorum, sonradan kendimi bu tarfilerin icinde kaybediyorum : )

    YanıtlaSil
  7. HİLAL HANIM MERHABA YAZARKEN BİLE YUTKUNUYORUM NAPAYIM TATLIYA DAYANAMIYORUM HELE BİRDE BÖYLE GÜZEL OLUNCA ELLERİNE SAĞLIK CANIM SELAMLAR

    YanıtlaSil
  8. çok lezzetli görünüyor canım.canım nasılda çekti.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...