İncirli Kremalı Pasta

İncirli Kremalı Pasta
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
10 tane kuru incir
1 su bardağı ceviziçi
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ (borcamı yağlamak için)
1 su bardağı nescafe(kek ıslamak için)
Krema için
1 kilo süt
12 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket labne peynir
Hazırlanışı
Cevizleri iri olacak şekilde bıçakla doğrayın.İncirleri akşamdan suda bekletip,sabah süzüp, küçük küçük doğrayın.Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpın.Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kaşıkla karıştırarak.İncir ve cevizleri ekleyip tekrar karıştırın. Yağlanmış  tepsiye keki dökelim 150 derecede pişirelim. (Pişireceğiniz tepsi en az 7-8 cm derinlikte olmalı, yoksa üzerinde kremaya yer kalmaz) pişen keki çıkarıp ılınmaya bırakın.daha sonra 1 su bardağı nescafe ile keki ıslayalım.
Süt,yumurta, un ve şekeri tencereye alıp güzelce çırparak karıştıralım ve pişirelim.Pişen krema ılınınca labne peyniri ekleyerek mikserle yedirelim ve pastamızın üzerine dökerek düzleyelim.cevizle süslediğimiz pastamız servise hazırdır .Pasta bir gün beklerse yumuşayarak daha güzel oluyor.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. çok severim bunu ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Benim de yaptığım ve sevdiğim bir lezzet.Ben kremasına şanti koyuyorum.labneli de deniycem.Ellerine emeklerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. olsada yesek suzan teşekkürler:S
    lezzetyağmuru gün arkadaşlarımızın arasında şanti sevmeyenler var onun için labneyi denemiş arkadaş emin olun daha nefis olmuş tavsiye ederim sevgiler:S

    YanıtlaSil
  4. bu pastayı bilirim ve severim, ellerine, emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder