Kuru Patlıcan ve Biber Malzemeleri
kuru patlıcan
kırmızı kuru biber
2 su bardağı pirinç
4 soğan
2 yemek kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı su
Tuz
kırmızı kuru biber
2 su bardağı pirinç
4 soğan
2 yemek kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Kuru patlıcanve biberler akşamdan ıslanır.Ertesi gün önce patlıcanlar ve biberler beş dakika kaynatılır.Bu arada tencerede ince doğranan soğanları sıvıyağda sarartalım.Pirinçlerlede kavuralım ve baharatlarını,biber salçası ilave ederek yarım ölçü suyla demlendirelim.Kuru patlıcanlar ve biberleri bir parmak eksik doldurup ağızlarını sıkıp tencereye sıralayalım kalan suyu ekleyip sıvıyağ gezdirdiğimiz dolmalarımızın üzerine tabak kapatarak 10 dk hızlı ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.Pişmesine yakın nar ekşisi veya sumak katıp 10 dk sonra ocaktan alınır.
Afiyet Olsun
en en en sevdiklerimden...
YanıtlaSilantepliler nefis yapar. çerez gibi bir tabak yiyebilirim. elinize sağlık
YanıtlaSilbayılırım kuru patlıcan dolmasına, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil