15 Haziran 2011 Çarşamba

Baton Pasta

Baton Pasta Malzemeleri
6 yumurta
6 fincan şeker
6 fincan un
1 çay bardağı sıvıyağ
Bitter çikolata küçük boy
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
Vanilya
Kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı un
1 paket kakao
1 paket kare bitter çikolata
1 paket kakaolu kremşanti
Keki ıslamak İçin
1 su bardağı şekerli süt
Hazırlanışı
Cam kasede yumurta,şeker 5 dk mikserle çırpılır ve kakao,kabartma tozu,vanilya,rendelenmiş çikolata,sıvıyağ katılarak çırpma işlemi devam eder.son olarak un eklenerek çırpılır,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kek harcı dökülür 160 derecede pişirilir.Soğuttuğumuz keki şekerli sütle ıslatalım.
Kremasını yapmak için tencereye süt,şeker,un,kakao karışımını alıp karıştırarak pişirelim.Rendelenmiş çikolatayı ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alarak kremayı soğutalım. Soğuyan kremaya toz kremşanti ilave ederek mikserle çırpalım.
Dikdörtgen kekimizi önce ortadan ikiye uzunlamasına bölelim,alta gelecek olan parçaya krema sürelim ve öbür yarısını üzerine alalım kalan kremayı üstüne dökelim.Buzdolabında bir gün beklettiğimiz pastamız servise hazırdır.İsteğe göre farklı kesimlede servise sunulabilir.
Afiyet Olsun

9 yorum:

  1. görüntü süperde 6 yumurda cok değilmi hilal hanımcım azaltırsak sorun olurmu acaba?

    YanıtlaSil
  2. of off off bu nasıl bır guzellık.canım cektı :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. chocomira,noblesse yorumlarınız için teşekkürler,:S
    ahter hanım çok bereketli bir pasta olmuyor ama neden olmasın tepsiye göre malzemeler azaltılabilir sevgiler teşekkürler:S

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor.İnsanın canını çektiren nefiss bir görüntü...
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. nasil nefis olmus bu pastaaaaaaa canim çekti dieteyim iyimi? :(Ellerine saglik canimmm

    YanıtlaSil
  7. şimdi bu yenmez mi ahhh ahhh:)))

    YanıtlaSil
  8. nefis bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...