Güllaç Sarma Tatlısı

Güllaç Sarma Malzemeleri
Güllaç Yufkası
Ceviz
Yumurta
Sıvıyağ
Şerbeti İçin
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Üzeri İçin
Dövülmüş yeşil fıstık
Hazırlanışı
Beş su bardağı su ile beş su bardağı şeker kaynatılarak şerbet elde edilir,soğuması için bekletilir.
Güllaç yufkası suyla ıslanıp ikiye katlanır.Yarım daire olan yufka iki eşit parçaya bölünür.Oluşan üçgen parçanın geniş kısmına 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz konularak sigara böreği gibi sarılır.yufkalar bitene kadar işlem devam eder.Çırpılmış yumurtaya bulanan sarmalar kızgın yağda hertarafı kızartılır ve yağdan çıkartılıp ılık şerbete atılır.Beş dakika şerbette bekletilen güllaç sarma sıcak sıcak servise hazırdır.Dondurma ile yemesi başka güzel oluyor sevenlere tavsiye ederim.
Ölçü vermedim misafire göre istenildiği miktarda yapılabilir.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. Elinize sağlık.Çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Şu aralar sadece karşıdan bakabiliyorum böyle lezzetlere.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder