Üçgen Kesme Çorba Malzemeleri
YumurtaSu
Tuz
Un
Sarımsaklı Yoğurt
Tereyağ
Hazırlanışı
Yumurta,su,tuz,un karıştırılarak hamur elde edilir.Bezelere ayrılan hamur oklava yardımıyla yuvarlak büyütülür ve üçgen,üçgen kesilir.Tepsiye serilir.Bu işlem bitince makarna gibi kaynayan suda üçgenler haşlanır,süzülüp sarımsaklı yoğurt ile harmanlanarak kaselere alınır.Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
sonra da afiyetle yenir :D
YanıtlaSileline sağlık olsun
Kocaman bir tabak içmek isterdim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
Harika görünüyor en yakın zamanda yapacağım ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilyani resmen ağzımın suyu aktı pek severim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok nefis bir yemek.Çocukluğumda anneannem yapardı.Onu hatırladım şimdi.Sevgiler:)
YanıtlaSilellerinize sağlık bende beklerim sizi uğrarsanız sevinirim.
YanıtlaSil