27 Ağustos 2011 Cumartesi

Ekşimikli Biber Kızartması

Ekşimikli Biber Kızartması Malzemeleri
1/2 kilo dolmalık biber
250 gr ekşimik(lor)
2 domates
2 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
tuz
sıvıyağ

Hazırlanışı
Dolmalık biberlerin içleri temizlenip yıkanır,süzülmeye bırakılır.
Cam kasede ekşimik,küp doğradığımız domates,tuz,karabiber,kırmızıbiber,yumurta karıştırılarak dolmalıkların içleri doldurulur.
Derin teflon tavaya biberler dik durucak şekilde dizilir
 Yarım su bardağı sıvıyağ eklenir.
 Kapağı kapatılan tava ara sıra kontürol edilerek her tarafı kızarıncaya kadar kızartılır.
Biberleri çevirmeye gerek kalmadan kendiliğinden her tarafı kızarıyo.
Soğuk veya ılık olarak servise sunulur.

Afiyet olsun

5 yorum:

  1. çok farklı bir tarif canımçokta lezzetligörünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık,hayırlı bayramlar.

    YanıtlaSil
  3. Daha önce hiç denememiştim farklı ve güzel görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. çok değişik bir kızartma yöntemi ve değişik bi tarif gercekten

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...