Ekşimikli Biber Kızartması Malzemeleri
1/2 kilo dolmalık biber
250 gr ekşimik(lor)
2 domates
2 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
tuz
sıvıyağ
250 gr ekşimik(lor)
2 domates
2 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
tuz
sıvıyağ
Hazırlanışı
Dolmalık biberlerin içleri temizlenip yıkanır,süzülmeye bırakılır.
Cam kasede ekşimik,küp doğradığımız domates,tuz,karabiber,kırmızıbiber,yumurta karıştırılarak dolmalıkların içleri doldurulur.
Derin teflon tavaya biberler dik durucak şekilde dizilir
Yarım su bardağı sıvıyağ eklenir.
Kapağı kapatılan tava ara sıra kontürol edilerek her tarafı kızarıncaya kadar kızartılır.
Biberleri çevirmeye gerek kalmadan kendiliğinden her tarafı kızarıyo.
Cam kasede ekşimik,küp doğradığımız domates,tuz,karabiber,kırmızıbiber,yumurta karıştırılarak dolmalıkların içleri doldurulur.
Derin teflon tavaya biberler dik durucak şekilde dizilir
Yarım su bardağı sıvıyağ eklenir.
Kapağı kapatılan tava ara sıra kontürol edilerek her tarafı kızarıncaya kadar kızartılır.
Biberleri çevirmeye gerek kalmadan kendiliğinden her tarafı kızarıyo.
Soğuk veya ılık olarak servise sunulur.
çok farklı bir tarif canımçokta lezzetligörünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık:)))
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık,hayırlı bayramlar.
YanıtlaSilDaha önce hiç denememiştim farklı ve güzel görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok değişik bir kızartma yöntemi ve değişik bi tarif gercekten
YanıtlaSil