Fırında Tereyağlı Levrek Malzemeleri
5 adet levrek balığı2 domates
5 biber
300 gr mantar
2 patates
Tuz
Karabiber
Kekik
150 gr tereyağ
1 kase küp doğranmış kaşar
Hazırlanışı
Balıklar temizlenip yıkanır ve süzülmeye bırakılır.Mantarların sapları çıkarılır.Domatesler,patatesler,biberler iri iri doğranır.Fırın tepsisine tuzladığımız balıklar dizilir.Balıkların karınlarına küp doğradığımız tereyağlar konulur.Mantarların ters şekilde balıkların yanına dizilir ve küp tereyağ ortalarına eklenir,Domatesler,biberler,patateslerde fırına dizilir.Tuz,kekik,karabiber ve kalan tereyağ ilave ederek kızgınfırnda pişmeye bırakılır. pişmeye yakın mantarların içlerine küp doğradığımız kaşarları koyup tekrar erimesi için fırınlıyoruz.Sıcak sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun
Yemekten yeni kalktım ama,şu harika yemeği görünce yeniden acıktım sanki:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Şifa olsun inşAllah..
Sevgilerimle..
Bayılırım fırın da balığa .Süper görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık , afiyet bal şeker olsun :)
balık özledim resimlere bakınca hele birde böyle güzel fırınlanmış
YanıtlaSillevrek çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık
Balığın bende böyle yapıyorum.Hemde çok sık..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Balıkların içinde en en en sevdiğimdir ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilbizim ewde çok balık yapılmaz ama ben severim.ellerine sağlık canım.görüntü çok güzel.afiyet bal olsun.
YanıtlaSilellerine sağlık sarıyumurtam, nefis görünüyor, balığı hep ızgarada pişiririm tembellikten, sizlerin bana göre değişik tarifleri hoşuma gidiyor, denenmiş yemek tariflerini uyguluyorum böylece, bu tarifinide denicem, çok teşekkürler.
YanıtlaSil