2 Ağustos 2011 Salı

Gül Böreği

Gül Böreği Malzemeleri  
 1kilo böreklik yufka
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı su,
Tuz
Üstü İçin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
   İç harcı için
250 gr kıyma
2 soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Hazırlanışı
Kıyma ve soğan sıvıyağda  kavurulup baharatlanarak iç harç hazırlanır.
Cam kapta suyla yağ karıştırılır.Açtığımız yufkalar artı şeklinde kesilir.Dört parçaya bölünen yufkaya su yağ karışımı serpilir,geniş kısımlara iç harç konulur  rulo yapılan yufka sarılarak gül şekli verilir.Yağlanmış tepsiye  dizilir üzerine yumurta ve yağ çırpılıp sürülerek 175 derece fırında pişirilir
Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.sahurda harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Kıymalı börek çok güzel olur.Hele de böyle güzel yapılmışsa.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık,hem kıymalı,hem de gül böreği:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...